Wednesday, June 15, 2011

i never ever want to lose them. =)



As salam.
berdasarkan tajuk di atas. alkisah, macam ni ceritanyee. *cehh, mcm buat surat rasmi lah pulak* HAHAHA =D  memang betul orang cakap, kawan yang sejati adalah kawan yang sanggup lalui susah senang bersama-sama kite. honestly, aku bersyukur sebab aku dipertemukan dengan 3 orang sahabat yang sentiasa setia disisi. aku selalu memanjatkan doa agar hubungan terbina ini kekal di dunia mahupun akhirat. hampir mencecah 20 tahun aku hidup di dunia ni. macam2 ragam dan kerenah kawan2 yang aku perhatikan. ada yang suka ambil kesempatan, ada yang lari bile kite kesusahan, ada yang tak bertanggungjawab, ada yang main pedang samurai lepas tu tikam belakang kawan la, ada yang pentingkan diri sendiri, ada jugak yang lupa kawan bile dia senang. orang2 macam ni xlayak jadi sahabat mahupun kawan. dari aku tadika, sekolah rendah, sekolah menengah dan sampailah di universiti sekarang ni. macam2 kawan dah aku jumpa n macam2 benda dah aku kena ngn kawan2 aku.

kalau nak cerita pasal kawan yang paling lama aku kenal, ni bawah ni gamba dia.




aku panggil dia Ezza or kadang2 Sera. ni lah kawan yang paling lama berkawan dgn aku. since kami sebelum tadika lagi. act, mama mama ktorg berkawan masa ktorg kecik2 lagi. tadika same2, sekolah rendah same2 then sekolah menengah pun same2. tapi ktorg terpisah dari form 2. sebab aku pindah ke sepang. ='(  nages2 aku xnak pindah dulu. tapi alhamdulillah, sampai sekarang ktorg xpernah lupa each other. tapi baru2 ni aku try contact dia. nak jumpa, nak hang out same2. tapi xdapat. kecewa jgk la hari tu. aku tak tau dia kat mana. i hope, she will be fine. =(  

okayh, selama aku dah jauh dengan Ezza, aku xjumpa lagi kawan yang paham ape aku nak buat. mase kat sekolah baru tu ade la yang rapat ngn aku. but this one sangat2 complicated. biarlah jadi salah satu memory suka dan duka aku dan kawan aku tu. but sekarang still lagi contact. but jarang lah. susah nak jumpa dia. huhu. 


then sampai lah aku masuk universiti. UniKL MIAT telah mempertemukan aku dengan seorg kawan baru. tapi, aku mula rapat dgn dia sejak sem 3. mase sem 1 & 2 aku berkawan dengan kawan yang xboleh di anggap kawan. bukan lah semua, tapi cuma kawan aku yang sorang tu je lah yang bahaya. sangat bahaya berkawan dengan dia. kena betul2 kuat iman lah. aku bukan nak cite pasal ppuan SELFISH ni lah. aku nak cite psl besh fren aku. huhh! hehehe  =P  okayh, balik pada cerita sebenar. act, boleh aku panggil dia ni sebagai sahabat aku. ni haa gamba dia. 


pekenalkan abyan or aku panggil dia baby. eh, cilapp! aku panggil dia aby. hehehe. =P aku nak gtau ni, ape yang ada dalam fikiran kami selalunya sama. kadang2 apa dia nak cakap, aku dah cakap dulu. kadang2 apa aku nak cakap, dia pulak dah cakap dulu. okayh, yang ni bukan kadang2 tapi selalu, kami selalu keluarkan perkataan yang sama dari mulut sendiri serentak. hehehe. kami beranggapan yang instinct kami selalunya sama. uwaaa! rindu minah ni. sekarang ni tengah sebulan cuti sem. bole sms2 n call2 je lah. ='(  

next, sahabat aku ni pun sama. aku selalu ngadu nasib kat dia. dia sangat2 pendengar yang baik. dia tahu sedikit sebanyak cerita2 suka duka aku. time aku nak exam, dia banyak bagi semangat kat aku. aku pun buat benda yang sama untuk dia. satu hari tu aku terharu dapat message dari ibu dia yang menyatakan terima kaseh sebab aku jadi kawan n sentiasa doakan kejayaan dia. aku terharu mase tu. dan aku berbangga dan gembira bila aku diberi tahu yang dia dapat anugerah naib canselor. alhamdulillah. act, dia ni girlfren classmate aku. ahmad aiman abd aziz. kalau aku xkenal si aiman ni, maka aku xkenal lah dengan ShaSha

ni ler aiman dan shasha. hope relation dorg kekal sampai bile2.  =)


okayh, yang last ni. besh fren aku jugak. walau siapa2 pun dia pada aku, dia tetap sahabat aku jugak. sangat banyak suka duka aku yang pernah aku kongsikan dengan dia. setia mendengar setiap kesedihan aku. dia same macam aby jgk. aku kenal dia sejak masuk universiti. sekali lagi, UniKL MIAT telah menemukan kami. tapi aku rapat dengan dia dulu baru aby. kami mula rapat masa hujung2 sem 1. masa aku break up dengan ex aku, dia lah yang banyak bagi kata2 semangat. dan sampai sekarang aku dah pun berjaya lupakan kisah silam aku. alhamdulillah.dan sebab kata2 semangat dia jugak lah prestasi pelajaran aku sedikit2 meningkat walaupun xbanyak. dia xkedekut ilmu. n dia sangat bertanggungjawab dengan apa yang diamanahkan. sebenarnya dia class leader dalam class aku. itu pun kadang2 ade yang xpuas hati dengan kerja dia. manusia kan, ada lah benda yang nak cari salah orang. kalau orang cakap belakang pasal dia, mesti dia tak amek port. asalkan dia tahu dia ditempat yang benar. sapa2 yang terasa tu sorry lah yee.  memang aku nak bagi orang tu terasa pun. huhu. okayh, aku panggil dia Rauf. ni lah rupa  jejaka yang aku maksudkan.
  

alkisah, macam ni lah cerita pasal sahabat2 yang betul2 rapat dengan aku. aku harap kekal lah persahabatan yang telah terbina antara kami ini. insyaAllah, 

sekian, terima kaseh !

-anish jamil-

Sunday, June 5, 2011

tak tau nak cakap ape.

hati aku sangat PANAS ! maaf, aku masih waras. dan aku xkan ceritakan kat kau, kau dan kau.

sekian terima kaseh !

-anish jamil-

Sunday, May 15, 2011

ape lagi nak ckp? I'm falling for YOU lah. =)

each time i look at you..the more prettier you are, the sweeter you are, the lovely you are, the attractive you are..but the most importantly..I am falling in love with YOU..:)))




xjemu2 aku baca ayat ni berulang kali. aku pun sangat2 jatuh cinta dgn si dia. ayat ni si dia bagi kat aku menerusi group privet kami. =p ni sume sbb semalam. macam ni ceritanyee. kami berplanning 2 minggu sebelum ni. nak klua date 14 MAY 2011. okayh, it happen. as usual, aku dari sini gerak naik ERL then turun kat KL Sentral dan si dia pick aku kat sane. selalu kalo kami date mmg si dia akan pick aku kat situ. before this kami g date kat OU, SUMWAY PIRAMID, TIME SQUARE n ade la bape2 lagi mall. selalu kalo sampai mesti same2. tapi pagi tadi si dia LEWAT SIKIT *tgn ke dada, mata ke atas* ( hahaha, stgh jam je =p ) xpe, aku xkesah pun. sbb pagi tu aku kejut dia pukul 6.45am sbb si dia nak g jogging. buah hati aku ni mmg suke bersenam, aku je malas nak bersenam. so xmustahil if one day aku jadi lagi BESAR dari si dia. HAHA. =p balik pada cerita, sbb tu lah si dia lambat cikit. bile si dia dah sampai, aku pun terus la pegi naik kereta GEN2 si dia. tp si dia kate kete tu parent punya. si dia xda kereta pun. =(  si dia ni sgt humble. kdg2 aku sedih tgk si dia bawak diri sendiri. sbb tu aku nak sentiasa ada bersama. yaaa, nampaknye aku tersasar lagi. HEHE =p then bile aku dah naik kereta si dia, aku tgk si dia tgh setting GPS. atau nama sebenarnya adalah, Global Positioning Systemceewahhh! itu la gunanye AIRCRAFT NAVIGATION SYSTEM education. *cakap cara usop wilcha* HAHAHA =D okayh, kat mane tadi? haa, dia tgh setting GPS kan? then bile dah sudah, sempat aku usik2 si dia cikit, mngade2 cikit then baru gerak. ni 1st time kami ke MID VALLEY before this g tempat lain. bukan la maksud aku yg kami xpernah g MID VALLEY, tapi date berdua lah. before this with our members. u all nak tau? aku kena marah ngn si dia dlm kete sbb aku xsure nak baca GPS dlm fone si dia tu. GPS dlm fone bisu, xley ckp2. so aku la kene ckp2. mmg mak cik xpandai lah, mak cik ni org kampung je. =( dah kene marah tu, aku merajuk ar. aku pusing tengok kat lua tingkap sebelah. aku xtoleh pun ke depan or kat si dia. xpasal je kene marah sbb GPS. I HATE GPS !!  huhh~! hehe. jgn jeles tau kalo aku gtau ni, si dia pujuk aku! wahh, cair mak nyah~ eh2, korg jgn gtau dia k. nanti dia perasan. * padahal every time aku update, si dia mesti bace punye. =p * hehe. aku pun balas dendam ar. aku jadi revenge, aku GIGIT tangan si dia. padan muke dia. huhh! hehehe. dah sampai, terus lah kami g GSC. beli tiket wayang. cite fast and furious 5


memang terbaik ! cite sangat besh okayh. then lepas beli tiket, kami jalan2 jap. g usha kasut. pastu pukul 11am. terus lah patah balik pegi GSC. right after that, kami keluar, masing2 kebuluran. g makan dulu. pastu baru pegi cari kasut jogging si dia. cari2 merata2 tempat sbb nak compare harga kan. tgk sume sama je. last2 si dia beli jgk dekat shop adidas tu. cantik kasut tu. bukan sekadar cantik je, tapi si dia pilih berdasarkan keselesaan si dia nak bermarathon june n julai ni. i wish si dia boleh buat yang terbaik. amin =) lepas tu, jln2 lagi then si dia pegi solat, aku pun teruskan megembara dalam JUSCO. xda ape pun nak cari. buntu seketika dlm JUSCO tu keseorangan. haaa! ade idea. g tgk kat barang2 keperluan kereta lah. nak cari cermin untuk pandang belakang kereta MYVI <3 baru aku tu.



HEHE =D  nak buat ape lagi pun dah xtau. masing2 dah sakit2 sebab byk sgt berjalan. aku dgn krem kaki, si dia dgn lenguh2 belakang sbb pagi tu kan si dia g jogging. hehe. then terus lah kami balik. bye2 MID VALLEY ! walaupun simple2 je date kami, tapi aku tetap suka spent time mase dgn si dia. <3 . okayh lah, mcm ni lah ceritenyee, dah panjang lebar sgt aku cerita. takot ada yg bosan. tapi ape2 pun, thanks lah sbb sudi baca pasal entry kali ni n xjemu2 nak baca pasal kisah kami berdua. namun, tiada paksaan dlm blog ni yerr. hehe. as salam.





sekian, terima kaseh !


-anish jamil-

Friday, May 6, 2011

penat! penat! penat!

As salam,
haa, lame gak kan xupdate. macam ni ceritenyee. aku agak bz lah. dengan assignment every week dpt n xputus2 submit date nye. penatnyee. skg ni mmg xcukup tido. ni mlm td xtido langsung. dengan nak phm ape tu "torquemeter" pastu dgn hati yg tgh ***** ni. mcm double je tension aku skg. huhu. ntah la, kepale aku penat la bfikir. next week byk kne submit assignment, midterm ag, quiz ag n yg paling sakit 
'presentation'
. adoyy. cuti sem ni mmg aku nak g becuti jugak. 
TERENGGANU HERE WE COME !
aku dijemput family aby *my jantung pisang*.




 serious aku xsaba okayh. rase cam nak cpt2 tgu 18 june ni. hehe. act, 18 june aku ade reunion classmate msae form5. tapi aku xg ar sbb aku da lame plan nak g umah aby. dan aku xkeberatan langsung sbb xpegi reunion tu. sebab my really besh fren is here! so aku lagi suke buang masa dgn besh fren aku yg same thp kenakalan. kami nakal okayh, byk lecturer kenal kami dgn perangai kami yg terlalu ramah dan suka mengusik.   kalo kami bersembang, xyah ckp la. melalut tu dah mmg selalu. pastu kalo bab2 berimiginasi pulak xyah ce cite ce cite la. mmg suke sgt mengartoonkan situasi. hehehe. situasi tu myb ktorg je yg bole buat ngn perfect.


dia mesti suke gmba ni sbb mse ni dia puji diri dia gemok.
 perasan betul lerr. HAHAHA =D
<3 her !
okayh2, kat sini xmo la cite byk2 psl dia. nanti dia kembang sampai nak meletup. susa aku nanti. aku pulak jadi puncapuncapunca. hehehe. nanti bile rajin aku dtg dgn extra nyee, aku akan buat entry psl minah takot lipas ni. upps! aby, sorry2 anis terbagi tau sume org yang aby takot lipas. opsss! anis tercakap lagi aby takot lipas. ehh, tgk tu, terbgtau ag aby takot lipas. HAHAHAHA =D
tgk2, belum pape dah melalut cite psl dia. aku nak cite psl aku penat sejak kebelakangan ni. haiih, pengaruh kuat betul awek ni. hehe. kesimpulan nyee, aku bz la dua tiga minggu ni. well, final exam start 30 MAY. sedih je, org lain dah cuti. ktorg belum cuti ag. hukhuk =(
okayh lah, alkisah mcm tu lah cerita nyee. hehehe =)


sekian, terima kaseh !

-anish jamil-

Saturday, April 16, 2011

Terharu berganda aku alami hari ni. =')

As Salam. 
alrite, lets begin our business. hehe. macam ni ceritanyee. bermula semalam (Jumaat, 15hb April) sampai lah esok (Ahad, 17 April) ade PC FAIR kat KLCC. aku dari tahun lepas lagi exited nak g PC FAIR ni. tapi last year aku xdpt g adela ats2 sebab2 tertentu. tapi mase tu aku ade pengalaman besh dgn membe aku Damyra, Kak Dilla, SI DIA n rumet dia. malas la nak cite. panjang sgt cite dia. nanti takot aku boring nak taip ape yg jadi hari ni sbb yg hari ni punye lagi besh. hehe. semalam aku tanye SI DIA psl ade pc fair this week. then dia ckp maybe SI DIA xbole g kot. ade masalah ckit ( xperlu la gtau kan ('',)v ) okayh xpe, aku bole pegi sorg. nekad ar ni. tp tedetik gak dlm hati aku. 'bole ke aku g sorg2? xbahaye ke? pandai ke aku cari tempat tu?' mcm2 la aku pikir. xpe, ape nak jadi, jadi la. aku redha n tawakal je nak g sane sorg2. so, memandangkan aku nak g pc fair tu hari ni, aku pun pegi lah rumah pak su aku. nak bawak nenek aku g shopping kat tesco. sampai kat rumah pak su aku, aku pun lepak2 jap lepas balik class tu sambil borak2 ngn nenek aku. then aku gtau la tujuan aku nak g pc fair hari ni. act, aku nak beli external hard disk. mmg dah lame aku nak beli. tp tunggu time camni la. sbb time2 pc fair la sng nak jumpe external murah2 n berkualiti. aku gtau nenek aku, nak beli barang komputer. nak simpan keje2 n file2 dlm benda alah tu. hehe. tup, tup. nenek aku bagi $$$ utk external tu. alamak ai, aku cam dah serbe salah. aku gtau bkn niat nak mintak duit. tp just nak gtau yg hari sabtu aku nak klua n xdpt bwk nenek aku g shopping. aku pun tolak la tawaran tu. then nenek aku beriya2 nak bg jugak. dia kate xpe, sekali sekala je.  lagipun aku tengah belajar kan. dat y la nenek aku beriya nak belanja aku. terharu siot ! aku ade simpan duit utk beli2 barang kehendak camni. aku dah terbiasa xsuke mintak kat org. sbb selalu aku mintak mesti susah nak dpt. kalo dlm family aku dah terbiasa tgk kehendak adik lelaki aku dipenuhi. dari kecik sampai lah SEKARANG. xpyh cite la ape dia kan. bia aku jelah yg tahu n pendam sume tu dlm hati ni. huhu. then bila nenek bagi duit tu, aku sampai xtau nak ckp ape. aku cume tersenyap je. lalu terkeluarlah perkataan "TERIMA KASEH" yg sgt2 bermakna terluah dari mulut aku. *aku nages wei cite part ni HAHAHA* nenek tanya aku, nak pegi dgn sape? si dia ke? then aku ckp kat nenek aku. 'mungkin ayong g sorg je n SI DIA ( dlm dialog sebenar nenek aku mention name dia. bukan lah mcm dlm dialog ni ) xdpt ikot rasenye.' nenek aku pun luahkan rase susah hati dia bile dpt tau aku nak g sorg2. then aku yakin kan nenek aku. aku sedap kan hati dia. lame2 ckit dia pun mula yakin ngn aku. alhamdulillah. aku pendek kan sikit cite. mlm tu aku text si dia tanye dia kompem ke xbole pg? dia ckp xbole. aku dgn berat aty pun ckp 'xpe lah camtu' dia tanye aku bole ke g sorg? aku ckp bole kot (ade kot kat blkg tu. phm2 la. hehe) then dia bg respon yg dia mmg xbole g. okayh, aku kuatkan jugak smgt aku nak g sorg2 ni. sampai tido mlm pun temimpi2 aku amek tren KTM n tgh beli tiket ke stesen Putra. dasyat kan? hehe. bangun pagi, dengan terbatuk2 nye, ngn bersin nye sbb demam aku xbape elok lagi tapi panas badan dah kurang la. then aku cuci muke, berus gigi then amek wuduk. solat subuh. lepas solat, aku berdoa kat DIA agar permudahkan perjalanan aku hari ni. mintak di jauhkan dari benda2 xelok terjadi. huhu. lepas solat, aku duduk lepak dlm bilik dulu. on9 sambil usha youtube sementara nak tunggu hari cerah. aku tgk Maharaja Lawak mlm td yg aku xdpt tgk sbb x subscribe astro mustika. hehe. then aku siap2 terus aku text si dia ag. tapi xda respon. aku tau SI DIA tertido lepas aku kejut dia bagun subuh pagi tadi. hehehe. SI DIA angkat then aku tanye lagi sekali. aku pujuk2 la cikit. tapi SI DIA ckp mmg xdpt pg la. aku pun sedih gak la. tapi xpe, aku tau aku bole punye g sorg. hehe. then aku pun gerak lah dari rumah. dah naik tren aku mlyn text2 SI DIASI DIA kate, kalo pegi tempat lain inform dia. nanti ape2 jadi sng SI DIA tau lokasi aku. then SI DIA tanye aku dress up camne? takot nanti org usha aku. hikhik. syg jgk dia kat aku !  hehe. aku tanye SI DIA ade mcD x kat sane? aku dah lapar dlm kesejuk kan time tu. SI DIA kate ade tp dlm the mall. dah mcj2 tu aku pun tau la yg SI DIA mmg tgh besh lepak kat umah. xpe la, SI DIA teman aku dlm fone pun jadi lah. sampai kat stesen Putra. perrh, hujan lebat gile. lagi lebat dari kat stesen ERL Salak Tinggi pagi tu. tapi nasib baik jugak jln dia berbumbung. tapi xsampai hujung jalan pun. aku terpakse dok kat bwh bumbung seberang the  mall tu utk tunggu hujan tu reda. tapi makin lame, xda pun tunjuk respon nak reda. aku pun da xtau nak buat ape. aku dok usha2 la kete2 lalu lalang. aku tgk fone aku sbb tunggu dia balas mcj aku. sekali ade 2 misscall. aku pun call balik. tapi xdpt. then baru SI DIA call balik. okayh, mase aku angkat tu. 1st yg aku dengar background dia mcm bunyi bising hujan tgh lebat. aku dah rase pelik. terus aku dengar SI DIA ckp "nape xlintas jln lagi?" TING TONG !! mmg dia ade kat situ ! aku pun terus toleh kiri kanan. xda pun ! 'u (dlm dialog sbnar aku panggil name SI DIA ) kat mane?' SI DIA kate ade kat sebelah kanan aku. aku pun toleh. xda pun. myb SI DIA nak pancing aku ar ni. ntah2 SI DIA main agak je yg aku xlintas jln sbb aku gtau SI DIA hujan lebat kat situ. hehe. aku pun tanye ag, 'kat mane? xda pun.' cari2 ag xnampak jugak. then SI DIA kate ag dia kat sebelah kanan. aku pun scan betul2 sampai hujung simpang jalan. nampak mcm ade sorg mamat ni tgh ckp fone sambil tgk kat arah aku. uwaaa ! mmg SI DIA ! (T.T) no wander lah SI DIA tanye aku pakai baju wane ape n suruh aku inform SI DIA kalo ade g tempat lain. hehe. double terharu aku. aku letak fone then terus pegi kat SI DIA. mase tu mmg aku xrase kaki aku tgh jejak tanah. *adegan mcm filem hindustan. bile heroin lari nak g kat hero dorg. kire camtu la detik nye kan. hehe.* dengan perasaan yg tersangat HAPPY n aku rase mase tu aku senyum sampai telinga kot. mmg Tuhan je lah tau ape perasaan aku time tu. hukhuk =') aku rase mcm nak peluk SI DIA je mase tu. tapi pk cam kurang sopan pulak. hehehe. sampai SI DIA kat dpn aku, PENIPU! pekataan yg keluar dari mulut aku. HAHA. terus aku cubit2 lengan SI DIA. peduli ape aku. mmg aku geram sgt mase tu. aku nak nages kot bile nmpak SI DIA ade kat situ sbb semata2 nak teman aku. aku mmg nak SI DIA teman aku. tapi ade sebab2 yg SI DIA alami tu so aku mcm wake up balik diri aku yg SI DIA xmungkin akn teman aku hari ni. tapi sebaliknye pulak. SI DIA betul2 dah ade dpn mata aku time tu. hehe. eee, sygnye kat SI DIA ! Tuhan je tau. hehe. thanx sayang bcoz u alwayz be beside me. hukhuk (T.T) okayh, then kami terus kan lah perjalanan kami. dari Putra kami patah balik g KL Sentral utk amek LRT utk ke KLCC. sbb aku dah tersalah destinasi awal2 tu. aku lupe nak check balik status update PC FAIR tu. sebelum ni aku tgk, location dia kat PWTC. hehe. tu xjd masalah pun. ktorg sampai jgk kat PC FAIR tu. then dpt la beli ape yg dihajati. aku memang terharu sgt2 dgn kejutan dari nenek aku dan buah hati aku ni. xkan aku lupa kan jasa2 n pengorbanan mereka utk diri yg xseberapa ni. huhu. alkisah, mcm tu lah ceritanyee. hope korg xkisah la aku cite panjang2 lebo ni. dlm blog aku ni xda paksaan pun. cume utk mereka yg suka rela nak bace je kan. hehe. okayh la. 





sekian, terima kaseh !



-anish jamil-   

Tuesday, April 12, 2011

baru aku tau ape rase bile kena demam F1 ('',)v

ticket kami =)


Macam ni ceritanyee. aku kena demam F1 okayh? bukan demam main2, tapi demam betol2 lepas balik dari tgk F1 sabtu n ahad lepas. HAHA. act, bdn aku dah memang suam2 kuku kucing jek. bile g F1 tu then berjemur pulak tengah panas masa tu. memang ubat mujarab utk demam la kan. hehe, tp hari ahad tu cuaca xde lah panas sgt. mendung2 je. then ade rintik hujan cikit. YES! mmg amek jln mudah nak demam melarat2 la kan. haha. tp aku memang seronok la tgk F1 kali ni. xsangka pulak tgk kat hills lagi besh dari tgk kat grand stand. dulu aku siap kutuk lagi bile tgk ada org yg sanggup g kat hills. hehe, kali ni dah rase sendiri baru lah tau kehapeningan nyee. hehe. owhh, lupe lak nak gtau. aku g tgk ngn Rauf, Mamat ( adik aku ), Marwan n abg Rauf. mcm segan je kan aku sorg perempuan? tapi peduli ape aku, nak ckp perempuan itu ini ag??! * aku lempang kau baru tau! * hehe. mamat pulak just pegi hari sabtu je. sbb da xlarat sgt ar tu. ceeh! hahaha. alkisah, camtu lah ceritanyee. aku mls nak cite panjang. mate aku pun berpinau ngadap screen laptop ni lame2. so, dat all lah entry kali ni. kat bwh ni ade sikit gmb2 time event. hope dgn gmba ni maka terungkaplah kegembiraan aku kat sane sabtu n ahad lepas. hehe ('',)v

 SABTU.
 K2 gate. 
haa, tu jentera F1. binggit kot bunyi dia. tgk ar telinga aku di sumbat. hehe =D


berbaju biru muda, Marwan.
next, abg Rauf.
next, Mamat
last tu xyah gtau la sape. hehe =D

itu dia, Lotus. kebanggan Malaysia ! 
AHAD.
semangat kan? bangge siot ! =D
hamekk haa !
org2 ni sume beratur sebab nak amek autograph driver F1.
act, kitorg pun beratur gak.
 tapi bad luck for us sbb xsempat jumpe sorg pun driver.
hukhuk =(
aku memang dah janji ngn mat saleh tu.
nak pakai baju same2 warne. hehe =D
second day memang ramai.
sampai port kitorg xterserlah utk tarik perhatian camera man.
hehe =D
aku rase, aku je yg pakai ear muffs tu. HAHA =D
Ferrari kalah la bro. ('',)v
happy betol main kibar2 bendera tu.
Rauf ckp, dari ddk je baik kibar bendera, 
nty xde lah mengantok.
haha =D
F1, see you next year ! ('',)v
sekian, terima kaseh !

-anish jamil-

Sunday, April 3, 2011

bila perempuan itu ini =\

As salam,
ape korg nak tanye? aku sehat ke x? alhamdulillah, aku sehat je. tp sakit belakang tu still ade lagi la. yela, bukan senang satu penyakit tu nak sembuh kan. insyaAllah, nty akan recover lah sepenuh nya. doa2 kan lah aku yer. =D  oraite, kali ni aku nak share2 pendapat aku sikit lah ngan korg. ini ape yg terlahir dari hati aku. bukan untuk menindas sape2 tapi nak bgtau yg xda sape2 kat dunia ni yg sempurna. jadi jangan lah asyik nak cari kekurangan perempuan. ye, aku mengaku mmg nak tuju entry ni utk seseorg. harap anda beropen minded lah. macam ni ceritanyee. yes betul org ckp kalo wanita itu seindah perhiasan didunia. tapi ungkapan tu terlalu sempurna. dan aku bukan lah sehebat itu. aku hanya wanita biasa dan adakalanya xsempurna. apa yg aku cuba nak sampaikan ni, aku xsuka kalo ade lelaki yg baik *tgn ke dada, mata ke atas* selalu mcm nak kondem perempuan. bg dia kalo boleh nak sume perempuan perfect kat dunia ni. sorry lah, Allah xjadi kan manusia itu sempurna wahai kawan ku. kalo kau asyik nak kondem perempuan, satu hari nanti kau kawen dgn perempuan jugak ! mak kau pun perempuan jugak. andai kata kau di kurniakan zuriat, kemungkinan salah satu nya perempuan jugak. aku rase xperlu lah kau nak merendah kan martabat kaum perempuan. ape yang kau boleh buat, kau jagalah mereka, bimbing lah mereka (perempuan) yang kau sayang. ye aku tau, terdetik di hati kau untuk mempunyai kekasih yang akan menemani hidupmu. tapi apa kan daya, rezeki belum lagi memihak pada kau. jadi jangan lah kau selalu mengkritik, memerli, meyindir dan sukutu dengan nya pada mereka yg bertuah. satiap yg Allah berikan itu pasti ade hikmahnya. kau patotnya berdoa dan pinta yg terbaik dari NYA. kau sering bersuara menyatakan perempuan itu ini. perempuan jahil itu ini. perempuan xpatut itu ini. perempuan berpakaian itu ini. kau mengkritik seolah kau solatnya cukup. seolah kau agamanya tinggi. seolah ibadahnya kau sempurna. seolah kau adalah yang terbaik dan terbagus didunia. betul, tak salah kalo kau nak tegur kejahilan yg kaum aku lakukan di dunia ini. tapi setiap perbuatan itu ada caranya. begitu juga suatu teguran yg membawa kebaikan itu. bukan caranya setiap masa kau mencari kesalahan yang perempuan lakukan. apa yang aku perhatikan, pantang ada yg bersuara tentang perempuan, pasti kau yang dulu bersuara itu ini. meyindir itu ini. menindas itu ini. jangan kau tak tahu bahawa aku tahu, solatnya engkau sering kali di tinggal kan. boleh dikatakan hari jumaat je kau rase mcm wajib solat. tepekik telonglong kat pusat karaoke kau tak fikir pulak. duit2 kau boros tu kau tak ingat pulak. nafsu berbelanja itu adalah hasutan syaitan. kau amanah ke dgn permintaan ibu bapa kau yg menghantar kau untuk belajar? aku rasa x. aku tidak lah buta, aku pun nampak apa jua kegiatan kau. itu belum perkara2 wajib lain yang kau buat. entah buat, entah tidak. aku bukan xboleh ditegur. tapi cara kau ni tak kena gaya. sebelum kau nak betul kan org, kau reflect balik diri kau depan cermin. betul ke cara kau buat ni? kau tu ibadah cukup ke? dah kompem masuk syurga? kau rasa diri kau xdihitung  ke kat akhirat nanti? kau jgn lupa yang MAHA ESA kat atas tu. segala dosa2 hambaNYA adalah urusanNYA disana. jadi, menegurlah dengan caranya. aku harap kau xsalah phm dengan pandangan ikhlas dari aku ni. aku suka berkawan dengan kau. aku xda hal dengan sikap kau. tp yg aku xboleh terima, kau sering kali menjatuhkan kaum2 ku. kami kaum yang lemah dan perlukan bimbingan dari kaum2 mu. bukan minta untuk dijatuhkan oleh kaum2 mu. percayalah, suatu hari nanti kau akan bertemu yang insan yang istimewa dari kaum ku. janganlah kau pinta yg sempurna darinya. terimalah dia seadanya. kuat kan iman dan semangat ketakwa'an dlm dirimu wahai kawan ku.  alkisah, itulah ceritanyee. kalo ada yg terasa tu, aku harap kau phm ape yg aku sampaikan ni. aku xnak hubungan berkawan antara kau dan rakan2 yang lain terjejas kerana sikap kau yang terlalu inginkan yg sempurna. itu dari sudut pandangan aku la. okayh la, itu jelah entry kali ni.




sekian, terima kaseh !


-anish jamil-

Tuesday, March 29, 2011

Terasa kebosanan nyee. =(

camni ceritanyee. aku dah 2 hari mginap kat NCI hospital (Nilai Cancer). sbb aku ada masalah sakit belakang. 3  hari lepas sakit gile smpai susah nak bgun, baring and duduk. then dah turuk sgt mcm tu, aku pun ajk la mama g hospital. kalo p klinik nanti tah ape2 je doctor tu check. dulu dah penah check kat klinik, tp doctor tu ckp myb sbb badan aku byk angin. kepale hot** dia ar. ape tah kena mgena ngn angin. kalau angin kentut je lah. adoyy. then kali ni kena ag, so xyah nak buang duit kat klinik yg tah ape2 tu, trus dtg check kat hospital je. sng ! dpt result pun puas hati kan. malam 1st aku tinggal lah keseorangan dlm ward num 4, tingkat 1. nurse2 kat sini sume cuwet2 n mesra alam. xtau la nak puji camne. mmg aku puas hati la dgn lynan pekerja kat sini. dari bhgian emergency sampai lah yg menjaga aku kat ward ni. dorg sume is da besh ! aku mmg xbgtau sape2 pun pasal aku kat hospital ni. just si dia n kwn2 yg selalu ngn aku je yg tau. n of coz lah si dia dtg melawat buah hatinya ini. haha =D hilang sakit2 aku bile dpt tgk muke si dia. sampai ptg jgk lah si dia n housemate dia lepak dlm ward aku ni. well, bilik sorg mmg bebas la kan. xdelah rase sesak n mengganggu org lain kan. ptg tu jgk doctor yg rawat aku dtg. dia check2 kekuatan tulang aku then dia ckp, nothing serious kat tulang. mungkin sbb muscle or tissue yg cedera, just takot problem dari tulang belakang je. tp esk nya baru boleh buat xray.  then bila menjelang malam, aku keseorangan lagi. mama n nenek dah balik. it's okayh, aku pun xnk myusahkan sesape teman aku. mlm tu jgk la sume membe2 aku sebok sms n call tanye khabar. ade yg marah la, bising la, membebel la n mcm2 ag. adehh, sorry la kwn2. aku just xnak buat korg risau yg bukan2. aku tau, aku tak ape2. sikit je ni. thanx lah coz korg sume amek berat psl aku jgk. =') okayh, then bangun pagi ni, aku bangun, mandi2 then tunggu nurse dtg panggil g bilik xray. dlm pukul 9.30 am, nurse pun panggil aku. finish xray2 sume. ade doctor lain dtg. dia ckp dari ape yg dia tgk tu, alhamdulillah lah tulang belakang mmg xda ape2 problem pun. so kemungkinan muscle yg cedera kot. ape2 pun ptg ni la kene tunggu doctor yg sorg lagi tu dtg. dga ape dia bebel2 cikit, then bole balik "kot". harap2 bole balik laaaahh. AKU NAK BALIK ! bosan weyh dok kat sni. HAHA =D alkisah begitulah ceritanyee. okayh lah, aku menaip ni pun sebab terlalu BOSAN okayh. hehe.


ni lah yg jadi bile dah bosan sgt.
kecian R KECIK kene buli ngn aku.
hehe =D



sekian, terima kaseh !


-anish jamil-

Monday, March 28, 2011

Anything for you, sayangku !

As salam ! 
act, ni cerita sabtu lepas, 26hb. aku, si dia, sahabat2 ku dan adik kecik aku g tgk "hikayat merong mahawangsa". cerita tu besh okayh. bangga la ngn 1st try KRU ni. ada jgk anak malaysia yg bole buat cerita camni. pasni production mane pulak nak try? hehe. okayh,sbnarnye ary tu si dia tgh sedih. mcm ni ceritanyee, kasut bola padang n kasut bola futsal dia hilang kena curi mlm sebelum ktorg klua tgk muvie ni. dan si dia sgt down okayh. aku sedih gile la tgk si dia down camni. pasni mmg si dia xbole main bola la. dah la si dia suke sgt main bola. kasut tu kalo dia beli kat uptown xpe ar gak kan. ni original tau. confirm lah mahal harganyee. huhu. *cian awak !
okayh, bgun pagi sabtu tu. aku terus ingt pasal si dia yg gile2 down mlm tu. aku buat satu keputusan yg nekad. aku akan kluar kan duit dari bank yg aku dah simpan utk beli kasut futsal sempena hdiah hari jadi si dia yg ke 20 tahun ni. aku buat keputusan utk beli kan jgk kasut tu mase g alamanda nanti. aku terus contact membe2 aku tanya psl harga kasut SUPER SALA n TOP SALA adidas yg sudah sekian lama menjadi idaman si dia. pasal size xda masalah utk aku sbb saiz kaki dia lebih kurang same je ngn kaki aku. so bole try kat kaki sendiri. *untung dpt yg same size ni* hehe. tp utk kepastian, aku tanya jgk kat rumet dia. sampai je kat alamanda, ktorg pun buat2 biase jla. padahal dah plan ngn dorg sume. tgk wayang dlu. then bile time mkn, aku pun mule la operasi kat al-ikhsan. aku beli kan SUPER SALA je. hehe. lepas beli, aku ngn aby pun terus g tempat mkn. sembang2 je mcm biase. then bile dah abes mkn baru la ktorg cari point camne nak bg kat dia kasut ni. dia dah tgk kot aku pgg plastik kasut tu tp si dia buat senyap je. aku punye lah tgu si dia tanye, tp xtanye2 pun. hampeh btol! haha. di sbb kan si dia xbertanya lansung, maka aku pun terpaksa lah cari point nak start dulu. padan muke aku! haha. then bile aku bg beg plastik tu kat si dia, dia mule senyum2 n tanye "ape benda ni?" buat2 tanye la pulak kan, padahal dah terang2 tu plastik al-ikhsan n kotak kasut adidas. hehe. aku just suruh si dia bukak je. lepas bkk je, aku dpt tgk si dia betul2 senyum ceria. mmg nampak sgt senyum sampai telinga. dan si dia speechless. padan muke ! dan dia berulang kali ckp terima kaseh. hehe. alkisah, mcm tu lah ceritanyee.





berulang kali aku tgk video yg dirakam aby tu. aku happy tgk si dia senyum mcm tu. bg aku, duit bukan lah segalanya. hilang sikit duit xpe, janji aku dpt tgk si dia happy. hehe. aku akan syg si dia sampai akhir hayat aku. dan aku sentiasa berdoa agar aku dan si dia bertemu jodoh. dan aku juga mengharapkan rakan2 dan ahli keluarga merestui hubungan kami dan mendoakan kebahagiaan ini. amin ! 
sekian, terima kaseh ! 


-anish jamil-

Thursday, March 17, 2011

Aku menyayangi kamu !

perrhh ! panas siot tajuk kali ni. aku syg sape ni hah?! aku curang ngn dia kah?!  kompem dia kecik aty ar kalo betol2 aku curang ngn dia. 'awak jgn risau k, saye xkan curang ngn awak. saye syg awak sgt k !' hehe, *konon sweet ar tu ek.* hehe. okayh, balik pada cerita kite. sape yg aku "menyayangi" ni? macam ni ceritanyee, tadi aku keluar lunch ngn nenek kesygan aku di medan selera berdekatan 'bandar baru salak tinggi' guess what? aku kesian giler tgk kucing2 yg berkeliaran kat situ. sume mendonggak tgk org makan. yg mana suka kucing mesti bg kucing tu mknan sikit. jadi lah sikit dari xbg kan. ade yg xsuke kucing pulak mesti halau2 kucing tu, xcukup ngn tu ag, siap pukul2, tendang2 or sekutu dgn nyee. heee, kejam betul manusia ni. 


ni antara kucing2 yg aku jumpe td.

eh,jgn ingat xda pulak manusia camtu tau. baru2 ni kes yg amoi yg perasan dia tu lelaki konon nak bajet macho ar weii. pukul ank kucing ngn payung then pijak2 kucing tu. xcukup ngn tu ag, siap tendang2 ag tau. aku tgk amoi tu kecik besa kecik besa je. aku pk aku tgk dia dlm lappy je. kalo aku ikut kan nafsu aku yg nak pukul org ni mmg lappy aku dulu ar jd mangsa. xpasal barai pulak. HAHA, tp betul la. kalo aku jumpe amoi tu mmg lembik ar aku pukul dia. ape ag kan, time tu ar nak guna blue belt teakwando aku yg xsempat abes tu. HAHA. act, mcm vid ag aku da tgk psl manusia hati mcm iblis ni. ade yg pijak pakai heels la, baling kucing la, jerut leher kucing la, n ade jugak yg potong tgn kucing. okayh, itu dah melampau ! ape la yg ade dlm pkran dorg ni. aku rase org2 ni sume xwaras mase tu. myb xsedar. ntah la, tapi xkan la langsung xpk yg kucing tu pun nak hidup. kalau tuhan xjadikan kucing2 ni utk hidup, xda nye kite dpt tgk kucing2 berkeliaran sekeliling kite. fine lah kalau korg xsuke kucing. tp jgn la sampai ade perasaan nak menyakiti haiwan tu. kucing tu kalau bole ckp mesti dia ckp "woi setan, sakit la !" ;p betol x aku ckp? xdla, kalau kite kene pukul pun kite sakit kan? ni ape tah lagi haiwan yg xbole nak myuarakan kesakitan dia. =( 


ni la malaun tu ! 
kalau korg berilmu lah kan, cube korg imbas kembali mase zaman sekolah. ustaz or ustazah kite cerita pasal sejarah Rasullullah kite. baginda syg gile kot kat kucing. kucing tidur atas serban baginda, time tu baginda nak pegi solat. baginda sanggup gunting serban baginda tu semata-mata xnak ganggu kucing tu tidur. haa,tgk tu ! bertapa kasihnya baginda terhadap kucing. banyak kebaikkan la kalau kite berjasa dgn haiwan ni. mmg kucing2 ni xbole bg kite duit seguni tp kucing2 ni bole doakan kite bile kat akhirat nanti. benda tu ag bermakna utk kite daripada harta. duit seguni xbole bwk masuk kubur pun. so kepada pembenci kucing kat luar tu, jgn lah korg aniaya kucing2 ni. kalau xsuke jgn la sakiti kucing2 ni. korg tgk je dah la. xsuke jgn sentuh ! okayh?! alkisah, itulah ceritanyee kali ni. aku syg kucing kot. skg kat umah aku ada 9 ekor kucing. baru smlm papa aku bwk balik ag sekor. so ade 10 ekor. haha, comel kot tgk telatah dorg ni. sume aku syg tau. tapi baby jugak yg paling aku syg. hehe, aku xpilih kaseh ye. tapi baby setia ngn aku lame gile tau. hehe. ingat, perliharalah mereka sebaik mungkin. insyaAllah, murah rezeki korg nty. insyaAllah. =)

ni kanak2 yg kat umah aku.
 nakal2 gak dorg ni =D
ni baby <3 =D 
ni chiko =D
haa, kucing bwh ni bukan kucing aku.
tadi aku jumpe kat kedai mkn.
 tgk warna dorg sebijik mcm warne chiko.
hehe =D


sekian, terima kaseh ! 


-anish jamil-

Wednesday, March 16, 2011

Tahniah !! =D

Tahniah anis ! *tgn ke dada, mata ke atas* haha, ape hal ni? mcm ni ceritanyee, ptg tadi aku and seluruh geng2 avionics sume ade midterm utk subjek aircraft electrical system. aku dengan berbekalkan ilmu yg 'banyak' *tgn ke dada, mata ke atas* pun menjawab soalan tu. well, aku kan dah pandai so xyah la study hard kan *tgn ke atas, mata ke dada ;p*. tepat je pukul 2ptg sume membe2 aku pun mule la IM kat FB nak bincang jawapan. start pukul 2.30ptg je, ktorg sume memulakan misi tu. serius mmg bz giler lah kat IM tu. haha, sgt happening okayh! tapi, bile sume dah siap. masing2 pun tanye lah result masing2. dannnnn. TAHNIAH sume sbb hampir whole class akan berjumpa di stage seterusnya. stage repeat paper ! haha, TAHNIAH la wehh ! alkisah, itulah ceritanyee. 

jujur lah bg aku, walaupun test on9 ni bole open book tp mcm xsempat je nak jwb sume 64 soalan dgn mase 1jam 30minit. ag satu, byk gak problem yg kite xnampak akan terjadi. contoh cam internet hang ke, lappy rosak ke, umah xda internet ke dan lain2 ar. kan da susah. better kalo dpt jwb exam manually atas kertas. 


huhu, act nak menyesal pun xgune gak. padan muke aku ! sape soh xnak study awal2 kan. so result yg dpt tu berbaloi la ngn ape yg aku dah buat. so nak salahkan sape2 pun xgune. lecturer da gtau awal2 pun time cuti ade midterm ni. hehe, sekali ag utk aku.
TAHNIAH ANISH !
sekian, terima kaseh ! 



-anish jamil-

Tuesday, March 15, 2011

Syukur Ya Allah !



Disini, ingin aku suarakan bertapa bertuahnye aku di samping nya. Aku dibelai, aku dimanja, aku disygi dan aku juga dicintai nya. Biarlah ape pun keadaan yg sedang kami tempuhi, sepahit mana dugaan, sepedih mana luka, seperit mana derita, tak pernah lagi persengketaan mahupun perselisihan faham yg melarat2 kami lalui. Cukup buat dirinya dengan sebuah perbincangan yg damai. Segalanya pasti ada jln penyelesaian tanpa maki hamun, tanpa amarah, tanpa menyakitkan hati, mahupun meninggikan suara. Bukan kerana kami bersikap hipokrit antara satu sama lain tetapi itulah kami. Sebenarnya, itulah dia. Sikap berfikiran positifnya dan pemaafnya membuatkan hati ini semakin menyayanginya dan menyintainya. Belum pernah lagi aku temui lelaki sesabar ini di muka bumi Allah ini. Dan aku merasa bertuah kerana memiliki hatinya. Bukan secebis, bukan setengah tetapi hampir sepenuhnya. Walaupun dia bukan yg pertama tetapi segala kebahagiaan aku bermula bersamanya. Tidak seperti kisah silam ku, aku disygi tetapi aku selalu disakiti, dimarahi, dan kdg2 aku dimaki. Aku bersyukur dgn hubungan perasaan kasih syg yg sedang aku lalui ini. Aku mengharapkan sesuatu yg kekal dan bukan sekadar persinggahan.  Memang benar tiada manusia sempurna tetapi bg ku, kesempurnaan yg seadanya itu cukup buat diriku. Dirinya terlalu istimewa, tak terluah melaui kata2 tapi hati ini sering kali memuji2 dirinya.


YA ALLAH, kau pertemukanlah jodoh antara aku dan dia. Semoga hubungan ini kekal didunia mahupun akhirat. Semoga akan terikat sebuah ikatan yg halal utk dibawa kealam seterusnya. ENGKAU kurniakan lah rahmatMU dlm hubungan yg terjalin ats dasar keikhlasan ini. YA ALLAH ya Tuhan ku, ENGKAU jadikan lah aku satu2 nya wanita didlm hatinya. Kuatkan lah cintanya terhadapMU melebihi cintanya terhadapku. ENGKAU jadikan lah dia seorg pecinta yg setia pada TUHAN nya,RASUL nya,AGAMA nya,KEDUA IBUBAPA nya, ADIK BERADIK nya dan akhir sekali cintanya terhadapku sbg kekasihnya.  Semoga ENGKAU memakbulkan doa2 hambaMU yg hina ini. Aku sbgai hambaMU hanya mampu menggemis rahmat dariMU. Sesengguhnya aku menyintai dia kerana Allah Ta'ala.
AMIN!

sekian, terima kaseh !

                                               -anish jamil-

ape mcm budak kecik ni?! =D



ape ni? ape ni? haa, kalo nak tau. ni la yg selalu melekat ngn aku bile di rumah. yg ats tu name dia R Kecik yg bawah tu pulak Baby. kalo kat umah, dua benda ni la yg aku selalu cari dulu. dua2 ni wajib teman aku tido. hehe, R Kecik ni aku dpt time bday aku yg ke 19 dari dia lah. hehe,patot la aku syg kan. hehe. Baby pulak aku dpt mase umur aku 14 tahun n sampai skg dia masih dgn aku lagi. Baby ni sgt2 manje n cerdik tau. dulu time aku balik sekolah mesty dia menunggu aku n sampai lah skg. asal aku balik kolej je, tgk dia msty ade kat bwh2 kete jiran sebelah2 ni haa. dari jauh dia da cam kete aku, bile dia nmpak kete aku je dia bangun la mengeliat2 la mguap besa2 la. haiih, bile aku klua kete je, dia pun follow la aku masuk dlm rumah sampai aku masuk dlm bilik. teringat mase dia baru lepas beranak dulu, ceritanye begini, mak aku letak dia dalam bilik adik aku ngn anak2 dia. pastu tiap2 mlm aku pun tido la ngn dia kat bilik bawah tu. lepas 2 3 ary, aku bangun je tido then tgk dia tgh gunggung anak dia klua bilik. aku pun terus la ikot dia, kang xpsl2 bapak kucing mkn pulak ank2 dia. dia bwk ank dia tu nek tangge. kecian budak kecik tu thayun2 kene anak2 tangge. aku pun follow la dia, skli dia bawak masuk bilik aku. nenek aku pun ckp, "dia ni mesti kesian tgk ayong tido kat bilik bawah tu, sbb tu dia bawak ank2 dia kat atas." aku pun terpk jgk. mungkin betol gak tu. so aku pun biar kan jla dia mginap secara percuma dlm bilik aku ni. alkisah, itu lah ceritanyee. haha. kalo R Kecik pulak, mane2 aku pegi xkesah la menginap di tempat lain selain dari umah msty aku bawak dia. hehe, barulah rase dia sentiasa ade ngn aku. sbb tu lah aku bagi name R Kecik. hehe. kalo R Kecik xda, xlena gak ar tido. bagi lah bantal penuh katil pun, aku xdpt lelap mate punye la. hehe,ngadekan aku nih? jgn jeles, aku mngade dgn dia je. haha. okayh lah, aku saje post bnda ni. bosan lak kat umah ni. nak ikot kan esok aku ade midterm, bole lak relax je mcm xda ape2. cehhh! haha.
sekian, terima kaseh !


                                             -anish jamil-

Monday, March 14, 2011

wahai org disekeliling ku, bacalah dan kau cubalah mengerti apa yg aku sampaikan =)

aku bukan org sastra yg pandai berkata-kata, aku bukan juga seorg penulis lirik yg bisa merangka isi hati ini utk sebuah lagu dan aku juga bukan lah malaikat yg bisa menjadi sempurna dimata org. tp jika di hati ini boleh bersuara, pasti ramai yg menagis mendengar cerita2 yg aku terpaksa lalui, jika aku pandai bernyanyi pasti ramai juga yg tersentuh dgn kesyahduan bait2 liriknya dan jika aku sempurna, pasti tiada hati yg akan sakit kerana ku. maafkan segala kesalahan ku. terimalah aku sbg seorg manusia dan aku sgt mghargainya =') 
sekian, terima kaseh !


                                            -anish jamil-

mungkin adakah yg ke3?



As Salam!
ape yg ke3? blog aku larr. sebelum ni da buat pun. tp byase lah,aku kan. sape ag yg kenal aku better kalo bukan dia. siapakah dia? itu kenalah tunggu dulu. insyaAllah akan ku perkenalkan si dia kepada anda2 suatu hari nanti. haha,aku mudah lupa ! very2 da ultra short term memory. camno ni? hahaha. okayh lah. so,ini adalah permulaan la kan. yg lupe tu buat2 lupe je lah. agpun aku bukan nye aktif sgt berbloging ni. dat y yg lame tu aku buat then aku tinggal lalu melupakan nyee pun. alkisah, itu la ceritanyee. haha,btw selamat lah melalui serba sedikit kisah2 hidup aku yg xseberapa dan xsehebat mana pun. yang pasti, ade suka duka yg akan ditempuhi. dah name pun kehidupan kan, itulah ceritanyee ag.haha. kalo rase mcm nak menyampah dgn hidup aku ni,aku just nak ckp 'GET LOST BEBEH!' tiada unsur2 ugutan mahupun paksaan disini. =) 
sekian, terima kaseh !          
                                                                  
                                            -anish jamil-